
Domowa zupka chińska, ale w zdrowej wersji!
Szybka, rozgrzewająca i pełna smaku — bez ton soli i ulepszaczy.
Składniki:
- 2 szklanki wody,
- 63g makaronu typu „mie”,
- 50g koncentratu pomidorowego,
- 30 g sosu ostrygowego,
- 10g sosu sojowego,
- 4g oliwy,
- 1 jajko,
- płaska łyżeczka imbiru w proszku,
- szczypiorek, czarnuszka.
Przygotowanie:
- Koncentrat pomidorowy, sos ostrygowy, sojowy, wodę i imbir mieszamy i zagotowujemy.
- Do gorącego wywaru dodajemy makaron i gotujemy do miękkości.
- W między czasie możemy usmażyć jajko na oliwie.
- Na gotowe noodle układamy jajko i posypujemy siekanym szczypiorkiem i czarnuszka.
- Gotowe, SMACZNEGO 😊
Wartości odżywcze:
Kalorie: 425 kcal | Białko: 17,8 g | Tłuszcz: 11,2 g | Węglowodany: 63,1 g




