Domowa zupka chińska

Domowa zupka chińska

Domowa zupka chińska, ale w zdrowej wersji!
Szybka, rozgrzewająca i pełna smaku — bez ton soli i ulepszaczy.

Składniki:

  • 2 szklanki wody,
  • 63g makaronu typu „mie”,
  • 50g koncentratu pomidorowego,
  • 30 g sosu ostrygowego,
  • 10g sosu sojowego,
  • 4g oliwy,
  • 1 jajko,
  • płaska łyżeczka imbiru w proszku,
  • szczypiorek, czarnuszka.

Przygotowanie:

  1. Koncentrat pomidorowy, sos ostrygowy, sojowy, wodę i imbir mieszamy i zagotowujemy.
  2. Do gorącego wywaru dodajemy makaron i gotujemy do miękkości.
  3. W między czasie możemy usmażyć jajko na oliwie.
  4. Na gotowe noodle układamy jajko i posypujemy siekanym szczypiorkiem i czarnuszka.
  5. Gotowe, SMACZNEGO 😊

Wartości odżywcze:

Kalorie: 425 kcal | Białko: 17,8 g | Tłuszcz: 11,2 g | Węglowodany: 63,1 g

Przewijanie do góry