Kakaowe placuszki z fasolą

Kakaowe placuszki z fasolą, truskawkami i jogurtem

Miękkie, kakaowe i pełne dobra!
Placuszki na bazie czerwonej fasoli z dodatkiem kakao i mąki – wilgotne, pożywne i idealne na śniadanie lub fit deser. Podane z jogurtem i truskawkami tworzą zgrany zestaw, który nie tylko syci, ale i cieszy oko. Zdrowa alternatywa dla słodkości, którą robi się w kilka minut!

Składniki:

  • 150g fasoli czerwonej z puszki
  • 1 małe jajko (50g)
  • 12g odzywki białkowej
  • 15g mąki pszennej
  • Pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 5g kakao
  • 20g mleka 0,5% tłuszczu
  • 2g oliwy z oliwek
  • 350g truskawek
  • 150g jogurtu waniliowego low carb (ja wybrałam taki ponieważ go bardzo lubię ale ty możesz wybrać taki jaki ty lubisz najbardziej)

Przygotowanie:

  1. Fasolę, jajko, odzywkę, mąkę, kakao, mleko i proszek do pieczenia zmiksuj na gładką masę.
  2. Oliwę rozgrzej na patelni
  3. Smaż na niej placuszki
  4. Podawaj z pokrojonymi truskawkami i jogurtem.
  5. Gotowe, SMACZNEGO 😊

Wartości odżywcze:

Kalorie : 498 kcal | Białko: 40 g | Tłuszcz: 13,6 g | Węglowodany: 67 g

Przewijanie do góry