Syrniki waniliowe z owocami i pastą pistacjową

Syrniki waniliowe z owocami i pastą pistacjową

Pyszne, szybkie, dobiałczone placuszki polecają się na śniadanie, drugie śniadanie lub nawet na deser.

Składniki:

  • 125g twarogu chudego,
  • 70g białek jaja kurzego,
  • 20g odżywki białkowej,
  • 20g mąki pszennej,
  • 5g oliwy z oliwek,
  • 100g pomarańczy,
  • 50g borówek,
  • 10g kremu pistacjowego.

Przygotowanie:

  1. Twaróg rozdrabniamy widelcem, łączymy z białkiem jaja, odzywką białkową i mąką.
  2. Oliwę rozgrzewamy na patelni.
  3. Placuszki smażymy na rozgrzanej oliwie, na złoty kolor z każdej strony.
  4. Podajemy z ulubionymi dodatkami, u mnie pomarańcza, borówki i krem pistacjowy.

Wartości odżywcze:

Kalorie: 484 kcal | Białko: 45,9 g | Tłuszcz: 13,4 g | Węglowodany: 46,6 g

Przewijanie do góry