
Pyszne, szybkie, dobiałczone placuszki polecają się na śniadanie, drugie śniadanie lub nawet na deser.
Składniki:
- 125g twarogu chudego,
- 70g białek jaja kurzego,
- 20g odżywki białkowej,
- 20g mąki pszennej,
- 5g oliwy z oliwek,
- 100g pomarańczy,
- 50g borówek,
- 10g kremu pistacjowego.
Przygotowanie:
- Twaróg rozdrabniamy widelcem, łączymy z białkiem jaja, odzywką białkową i mąką.
- Oliwę rozgrzewamy na patelni.
- Placuszki smażymy na rozgrzanej oliwie, na złoty kolor z każdej strony.
- Podajemy z ulubionymi dodatkami, u mnie pomarańcza, borówki i krem pistacjowy.
Wartości odżywcze:
Kalorie: 484 kcal | Białko: 45,9 g | Tłuszcz: 13,4 g | Węglowodany: 46,6 g




