
Chrupiąca i aromatyczna!
Idealny dodatek do wrapów, placuszków, kebabów lub do sałatek. Ta cebula jest pełna smaku i im dłużej ją zamarynujecie tym będzie lepsza. Spróbujcie, a nie pożałujecie!
Składniki:
- 300g czerwonej cebuli,
- 125g wody,
- 80g octu winnego/jabłkowego,
- 2 łyżki cukru,
- 1 łyżeczka soli,
- łyżeczka pieprzu w ziarnach,
- 4 kulki ziela angielskiego,
- 4 goździki,
- 3 liście laurowe,
- 1 laska cynamonu.
Przygotowanie:
- Cebulę kroimy w półksiężyce.
- Wkładamy do słoika wraz z pieprzem, zielem angielskim, goździkami, liście laurowe i cynamon.
- Wodę, ocet, cukier i sól zagotuj.
- Zalej gorącym roztworem przygotowaną cebulę.
- Zamknij słoik i odstaw na 2/3 dni, wtedy będzie najlepsza.
- Gotowe, SMACZNEGO 😊
Wartości odżywcze:
Kalorie: 179 kcal | Białko: 4,2 g | Tłuszcz: 1,2 g | Węglowodany: 40,7 g




