Marynowana czerwona cebula

Marynowana czerwona cebula

Chrupiąca i aromatyczna!
Idealny dodatek do wrapów, placuszków, kebabów lub do sałatek. Ta cebula jest pełna smaku i im dłużej ją zamarynujecie tym będzie lepsza. Spróbujcie, a nie pożałujecie!

Składniki:

  • 300g czerwonej cebuli,
  • 125g wody,
  • 80g octu winnego/jabłkowego,
  • 2 łyżki cukru,
  • 1 łyżeczka soli,
  • łyżeczka pieprzu w ziarnach,
  • 4 kulki ziela angielskiego,
  • 4 goździki,
  • 3 liście laurowe,
  • 1 laska cynamonu.

Przygotowanie:

  1. Cebulę kroimy w półksiężyce.
  2. Wkładamy do słoika wraz z pieprzem, zielem angielskim, goździkami, liście laurowe i cynamon.
  3. Wodę, ocet, cukier i sól zagotuj.
  4. Zalej gorącym roztworem przygotowaną cebulę.
  5. Zamknij słoik i odstaw na 2/3 dni, wtedy będzie najlepsza.
  6. Gotowe, SMACZNEGO 😊

Wartości odżywcze:

Kalorie: 179 kcal | Białko: 4,2 g | Tłuszcz: 1,2 g | Węglowodany: 40,7 g

Przewijanie do góry