
Wiosna na talerzu!
Lekki, kolorowy obiad pełen sezonowych smaków: soczysty kurczak, chrupiące szparagi i młode ziemniaczki z koperkiem. Prosto, szybko i fit – idealny posiłek na cieplejsze dni, który syci, ale nie obciąża.
Składniki:
- 250g ziemniaków,
- 170g mięsa z piersi kurczaka,
- 200g szparagów,
- 10g sera grana padano,
- 5g oliwy,
- koperek
- sól, pieprz, papryka słodka.
Przygotowanie:
- Mięso kroimy w mniejsze kawałki.
- Przyprawiamy solą, pieprze, i papryką.
- Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie.
- Mięso smażymy na połowie oliwy.
- Szparagi grillujemy na drugiej połowie oliwy.
- Całość posypujemy tartym serem i koperkiem.
- Gotowe, SMACZNEGO 😊
Wartości odżywcze:
Kalorie: 482 kcal | Białko: 49,5 g | Tłuszcz: 8,8 g | Węglowodany: 49,9 g




