Wiosenny obiad ze szparagami

Wiosenny obiad ze szparagami

Wiosna na talerzu!
Lekki, kolorowy obiad pełen sezonowych smaków: soczysty kurczak, chrupiące szparagi i młode ziemniaczki z koperkiem. Prosto, szybko i fit – idealny posiłek na cieplejsze dni, który syci, ale nie obciąża.

Składniki:

  • 250g ziemniaków,
  • 170g mięsa z piersi kurczaka,
  • 200g szparagów,
  • 10g sera grana padano,
  • 5g oliwy,
  • koperek
  • sól, pieprz, papryka słodka.

Przygotowanie:

  1. Mięso kroimy w mniejsze kawałki.
  2. Przyprawiamy solą, pieprze, i papryką.
  3. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie.
  4. Mięso smażymy na połowie oliwy.
  5. Szparagi grillujemy na drugiej połowie oliwy.
  6. Całość posypujemy tartym serem i koperkiem.
  7. Gotowe, SMACZNEGO 😊

Wartości odżywcze:

Kalorie: 482 kcal | Białko: 49,5 g | Tłuszcz: 8,8 g | Węglowodany: 49,9 g

Przewijanie do góry