Zapiekane kanapki z jogurtem

Zapiekane kanapki z jogurtem

Chrupiące, złociste i totalnie inne niż zwykle!
Zapiekane kanapki z jogurtem to szybki patent na ciepłe, sycące śniadanie lub deser. Kremowa jogurtowa masa, ulubione dodatki i chrupiący chleb – prostota, która robi robotę. Fit, pysznie i bez nudy!

Składniki:

  • 2 kromki chleba (60g),
  • 1 jajko,
  • 100g jogurtu naturalnego lub skyru,
  • cynamon,
  • 2 tabletki słodziku/20g erytrytolu,
  • owoce (u mnie truskawki).

Przygotowanie:

  1. Łyżką wgniatamy mocno środek chleba ale tak aby nie zrobić dziur.
  2. Jajko, jogurt, cynamon i słodzik łączymy w jednolitą masę.
  3. Przelewamy je do wyżłobionych wgłębień.
  4. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180oC z termoobiegiem do zarumienienia.
  5. Podajemy z owocami.
  6. Gotowe, SMACZNEGO 😊

*Jeśli będziesz mieć więcej masy możesz przygotować kolejny kawałek chleba lub usmaż je na patelni.

Wartości odżywcze:

Kalorie: 300 kcal | Białko: 17,3 g | Tłuszcz: 9,1 g | Węglowodany: 40 g

Przewijanie do góry