
Chrupiące, złociste i totalnie inne niż zwykle!
Zapiekane kanapki z jogurtem to szybki patent na ciepłe, sycące śniadanie lub deser. Kremowa jogurtowa masa, ulubione dodatki i chrupiący chleb – prostota, która robi robotę. Fit, pysznie i bez nudy!
Składniki:
- 2 kromki chleba (60g),
- 1 jajko,
- 100g jogurtu naturalnego lub skyru,
- cynamon,
- 2 tabletki słodziku/20g erytrytolu,
- owoce (u mnie truskawki).
Przygotowanie:
- Łyżką wgniatamy mocno środek chleba ale tak aby nie zrobić dziur.
- Jajko, jogurt, cynamon i słodzik łączymy w jednolitą masę.
- Przelewamy je do wyżłobionych wgłębień.
- Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180oC z termoobiegiem do zarumienienia.
- Podajemy z owocami.
- Gotowe, SMACZNEGO 😊
*Jeśli będziesz mieć więcej masy możesz przygotować kolejny kawałek chleba lub usmaż je na patelni.
Wartości odżywcze:
Kalorie: 300 kcal | Białko: 17,3 g | Tłuszcz: 9,1 g | Węglowodany: 40 g




