
Grube azjatyckie kluchy w aromatycznym sosie z dodatkiem kurczaka i mięsa, a to wszystko w wersji fit.
Składniki:
- 200g gotowego makaronu udon,
- 190g mięsa z piersi kurczaka,
- 50g papryki,
- 100g marchwi,
- 70g cebuli,
- 100g cukinii,
- 50g azjatyckiego sosu orzechowego (na 3 porcje: 60g sosu sojowego, 24g masła orzechowego w proszku, 30 g miodu lub syropu z agawy, 18g octu ryżowego),
- 5g oliwy,
- sól, pieprz, imbir w proszku, papryka słodka,
- 5g sezamu/orzeszków ziemnych.
Przygotowanie:
- Makaron przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu.
- Warzywa i mięso kroimy na mniejsze części.
- Na rozgrzanej oliwie smażymy kolejno cebule, marchew, paprykę, cukinię i kurczaka.
- Warzywa doprawiamy sola, pieprze, imbirem i papryką słodką.
- Gotowy makaron mieszamy z sosem.
- Całość posypujemy sezamem oraz opcjonalnie szczypiorkiem.
- Gotowe, SMACZNEGO 😊
Wartości odżywcze:
Kalorie: 748 kcal | Białko: 62,1 g | Tłuszcz: 13,3 g | Węglowodany: 95,2 g




