
Sushi bez ryżu, za to w ogórku!
Fit rolki à la sushi, gdzie zamiast ryżu – świeży, chrupiący ogórek, a w środku klasyczne dodatki, pasta tuńczykowa. Lekko, orzeźwiająco i bez zbędnych kalorii. Idealne na przekąskę, lunch albo imprezowy hit, który znika w sekundę!
Składniki:
- 250 g ogórka (2 średnie sztuki),
- 140g tuńczyka z puszki (już odsączonego),
- 40g cebuli,
- 35g majonezu lekkiego,
- 20g sosu sriracha.
Przygotowanie:
- Ogórka kroimy na pół, następnie jeszcze raz na pół ale tym razem wzdłuż i wydrążamy środek.
- Cebulkę siekamy, tuńczyka odsączamy.
- Mieszamy z majonezem i sosem sriracha.
- Nadziewamy ogórka.
- *Możemy dodatkowo polać sosem sriracha lub też posypać sezamem.
- Gotowe, SMACZNEGO 😊
Wartości odżywcze:
Kalorie: 462 kcal | Białko: 38 g | Tłuszcz: 26 g | Węglowodany: 19 g




