Rolki a’la sushi z tuńczykiem

Rolka a'la sushi z tuńczykiem

Sushi bez ryżu, za to w ogórku!
Fit rolki à la sushi, gdzie zamiast ryżu – świeży, chrupiący ogórek, a w środku klasyczne dodatki, pasta tuńczykowa. Lekko, orzeźwiająco i bez zbędnych kalorii. Idealne na przekąskę, lunch albo imprezowy hit, który znika w sekundę!

Składniki:

  • 250 g ogórka (2 średnie sztuki),
  • 140g tuńczyka z puszki (już odsączonego),
  • 40g cebuli,
  • 35g majonezu lekkiego,
  • 20g sosu sriracha.

Przygotowanie:

  1. Ogórka kroimy na pół, następnie jeszcze raz na pół ale tym razem wzdłuż i wydrążamy środek.
  2. Cebulkę siekamy, tuńczyka odsączamy.
  3. Mieszamy z majonezem i sosem sriracha.
  4. Nadziewamy ogórka.
  5. *Możemy dodatkowo polać sosem sriracha lub też posypać sezamem.
  6. Gotowe, SMACZNEGO 😊

Wartości odżywcze:

Kalorie: 462 kcal | Białko: 38 g | Tłuszcz: 26 g | Węglowodany: 19 g

Przewijanie do góry