Makaron z krewetkami w sosie ostrygowym

Makaron w sosie ostrygowym z krewetkami

Szybko, prosto i z pazurem!
Makaron z krewetkami w sosie ostrygowym to ekspresowe danie z azjatyckim twistem. Aromatyczny sos, chrupiące warzywa i soczyste krewetki – wszystko gotowe w 15 minut. Idealne na fit kolację na poziomie restauracyjnym, ale bez wychodzenia z domu!

Składniki:

  • 60g makaronu,
  • 145g krewetek,
  • 70g tofu naturalnego,
  • 50g cebuli,
  • 115g cukinii,
  • 90g marchwi,
  • 30g sosu rybnego,
  • 35g sosu ostrygowego,
  • 15g octu ryżowego,
  • 10g masła orzechowego w proszku,
  • 2g oliwy.

Przygotowanie:

  1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu,
  2. Warzywa pokrój w słupki i smaż na rozgrzanej oliwie.
  3. Tofu pokrój w kostkę, krewetki oczyść,
  4. Gdy warzywa będą już prawie miękkie dodaj tofu i krewetki.
  5. Z pozostałych składników przygotuj sos.
  6. Zalej nim warzywa z krewetkami.
  7. Podawaj z ugotowanym makaronem.
  8. Gotowe, SMACZNEGO 😊

Wartości odżywcze:

Kalorie: 683 kcal | Białko: 53,4 g | Tłuszcz: 13,3 g | Węglowodany: 93,4 g

Przewijanie do góry