
Zielono mi, ale na bogato!
Kremowe pesto pistacjowe, miękka mozzarella i ulubiony makaron – prosto, szybko i z klasą. To danie to połączenie orzechowego aromatu i włoskiego klimatu, które robi wrażenie, a przygotujesz je w 15 minut. Fit comfort food w najlepszym wydaniu!
Składniki:
- 70g makaronu
- 35g szpinaku
- 25g sera grana padano,
- 35g pistacji
- 40g serka śmietankowego,
- 50g mozzarelli light,
- sól, pieprz.
Przygotowanie:
- Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
- Szpinak zmiksuj z serkiem, serem i pistacjami (odłóż 10g pistacji do posypania na górę).
- Mozzarellę pokrój w mniejsze kawałki.
- Odłożone pistacje posiekaj.
- Ugotowany makaron wymieszaj z powstałym pesto.
- Podawaj z mozzarellą i pistacjami.
- Gotowe, SMACZNEGO 😊
Wartości odżywcze:
Kalorie: 756 kcal | Białko: 37,4 g | Tłuszcz: 39,7 g | Węglowodany: 63,6 g




