Makaron z pesto pistacjowym

Makaron z pesto pistacjowym

Zielono mi, ale na bogato!
Kremowe pesto pistacjowe, miękka mozzarella i ulubiony makaron – prosto, szybko i z klasą. To danie to połączenie orzechowego aromatu i włoskiego klimatu, które robi wrażenie, a przygotujesz je w 15 minut. Fit comfort food w najlepszym wydaniu!

Składniki:

  • 70g makaronu
  • 35g szpinaku
  • 25g sera grana padano,
  • 35g pistacji
  • 40g serka śmietankowego,
  • 50g mozzarelli light,
  • sól, pieprz.

Przygotowanie:

  1. Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
  2. Szpinak zmiksuj z serkiem, serem i pistacjami (odłóż 10g pistacji do posypania na górę).
  3. Mozzarellę pokrój w mniejsze kawałki.
  4. Odłożone pistacje posiekaj.
  5. Ugotowany makaron wymieszaj z powstałym pesto.
  6. Podawaj z mozzarellą i pistacjami.
  7. Gotowe, SMACZNEGO 😊

Wartości odżywcze:

Kalorie: 756 kcal | Białko: 37,4 g | Tłuszcz: 39,7 g | Węglowodany: 63,6 g

Przewijanie do góry