
Lekko, rybnie i na wynos!
Tortilla z pomidorową pastą z białej ryby to szybki, zdrowy pomysł na lunch lub kolację. Delikatna ryba w aromatycznej paście pomidorowej i przyprawami zawinięta w tortillę – prosto, konkretnie i z nutą śródziemnomorskiego klimatu!
Składniki:
- 2 tortille z dodatkiem białka z groszku,
- 120g pieczonej białej ryby (np. z obiadu dnia poprzedniego),
- 20g koncentratu pomidorowego,
- 20g sosu słodkie chilli,
- Mała garstka świeżych liści bazylii,
- Plaster sera proteinowego,
- 20g tartego sera gouda,
Przygotowanie:
- Rybę, koncentrat, sos chili i liście bazylii wymieszaj, aż składniki się połączą.
- Tortillę podgrzej chwilę na patelni (wtedy placki zmiękną i staną się bardziej elastyczne)
- Na każdą tortillę włóż połowę sera proteinowego, sera gouda i połowę pasty rybnej.
- Placki zawiń i podpiecz z każdej strony na rozgrzanej patelni
- Gotowe, SMACZNEGO 😊
Wartości odżywcze:
Kalorie : 497 kcal | Białko: 47,5 g | Tłuszcz: 15,4 g | Węglowodany: 42,2 g




