
Małe, ale za to nieprzyzwoicie pyszne!
Mini pistacjowe serniczki to kremowy deser w wersji fit – bez dodatku cukru, za to z porządną porcją smaku i nutą luksusu. Idealne na słodką przekąskę, elegancki deser albo coś „na dwa gryzy”, co wygląda jak milion dolców, a robi się w parę chwil!
Składniki (na 2 porcje):
- 250g twarogu chudego,
- 150g skyru naturalnego,
- 1 jajo kurze,
- 40g prażonych pistacji,
- 35g herbatników,
- 10g skrobi ziemniaczanej,
- 4 tabletki słodziku/30g erytrytolu.
Przygotowanie:
- Herbatniki oraz pistacje kruszymy i wsypujemy po połowie do słoiczków/miseczek.
- Twaróg zmiksuj ze skyrem, jajkiem, skrobią i słodzikiem.
- Wlewamy po połowie do każdej z miseczek.
- Piecz w piekarniku nagrzanym do 180oC przez 20 min.
- Opcjonalnie podajemy do z kremem pistacjowym.
- Gotowe, SMACZNEGO 😊
Wartości odżywcze:
Kalorie (1 porcji): 399 kcal | Białko: 41,2 g | Tłuszcz: 13,1 g | Węglowodany: 28,6 g




