
Kebab, ale w wersji domowej i fit!
Soczysty, dobrze przyprawiony kurczak, świeże warzywa i lekki sos jogurtowy podane na talerzu wraz z frytkami. Smakuje jak z oryginał, ale bez tłuszczu i ciężkości. Idealny na szybki obiad albo kolację, która robi wrażenie!
Kto powiedział, że owsianka musi być gotowana ? Można i tak z patelni i serio posmakuję Wam.
Składniki:
- 300g ziemniaków,
- 150g mięsa z piersi kurczaka,
- 150g kapusty czerwonej,
- 100g marchwi,
- 50g marynowanej cebuli (https://dietaodqchni.pl/przepisy/marynowana-czerwona-cebula/)
- 60g jogurtu greckiego,
- łyżka posiekanego koperku,
- 5g oliwy,
- przyprawa do ziemniaków, przyprawa gyros, pieprz, sól.
Przygotowanie:
- Ziemniaki obieramy, kroimy na kształt frytek połową oliwy spryskaj ziemniaki dopraw przyprawą do ziemniaków lub po prostu solą.
- Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200oC na około 40-45 min (do zarumienienia).
- W między czasie poszatkuj kapustę, marchew i wymieszaj z posiekanym koperkiem i jogurtem, dopraw solą i pieprzem.
- Kurczaka pokrój na mniejsze części, smaż na patelni z rozgrzaną oliwą, dopraw przyprawą gyros.
- Podawaj wszystko razem z marynowaną cebulką.
- Gotowe, SMACZNEGO 😊
Wartości odżywcze:
Kalorie: 607 kcal | Białko: 44,3 g | Tłuszcz: 12,4 g | Węglowodany: 87,6 g




