Domowy kebab na talerzu

Domowy kebab na talerzu

Kebab, ale w wersji domowej i fit!
Soczysty, dobrze przyprawiony kurczak, świeże warzywa i lekki sos jogurtowy podane na talerzu wraz z frytkami. Smakuje jak z oryginał, ale bez tłuszczu i ciężkości. Idealny na szybki obiad albo kolację, która robi wrażenie!

Kto powiedział, że owsianka musi być gotowana ? Można i tak z patelni i serio posmakuję Wam.

Składniki:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki obieramy, kroimy na kształt frytek połową oliwy spryskaj ziemniaki dopraw przyprawą do ziemniaków lub po prostu solą.
  2. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200oC na około 40-45 min (do zarumienienia).
  3. W między czasie poszatkuj kapustę, marchew i wymieszaj z posiekanym koperkiem i jogurtem, dopraw solą i pieprzem.
  4. Kurczaka pokrój na mniejsze części, smaż na patelni z rozgrzaną oliwą, dopraw przyprawą gyros.
  5. Podawaj wszystko razem z marynowaną cebulką.
  6. Gotowe, SMACZNEGO 😊

Wartości odżywcze:

Kalorie: 607 kcal | Białko: 44,3 g | Tłuszcz: 12,4 g | Węglowodany: 87,6 g

Przewijanie do góry