
Szybko, prosto i z pazurem!
Makaron z krewetkami w sosie ostrygowym to ekspresowe danie z azjatyckim twistem. Aromatyczny sos, chrupiące warzywa i soczyste krewetki – wszystko gotowe w 15 minut. Idealne na fit kolację na poziomie restauracyjnym, ale bez wychodzenia z domu!
Składniki:
- 60g makaronu,
- 145g krewetek,
- 70g tofu naturalnego,
- 50g cebuli,
- 115g cukinii,
- 90g marchwi,
- 30g sosu rybnego,
- 35g sosu ostrygowego,
- 15g octu ryżowego,
- 10g masła orzechowego w proszku,
- 2g oliwy.
Przygotowanie:
- Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu,
- Warzywa pokrój w słupki i smaż na rozgrzanej oliwie.
- Tofu pokrój w kostkę, krewetki oczyść,
- Gdy warzywa będą już prawie miękkie dodaj tofu i krewetki.
- Z pozostałych składników przygotuj sos.
- Zalej nim warzywa z krewetkami.
- Podawaj z ugotowanym makaronem.
- Gotowe, SMACZNEGO 😊
Wartości odżywcze:
Kalorie: 683 kcal | Białko: 53,4 g | Tłuszcz: 13,3 g | Węglowodany: 93,4 g




