Dyniowa owsiankocznica

Dyniowa owsiankocznica

Brzmi dziwnie, smakuje genialnie!
Dynia, jajka i płatki owsiane w jednej patelni – czyli owsiankocznica w wersji na słono! Kremowa, sycąca i pełna jesiennego klimatu. Idealna na fit śniadanie z porządną dawką białka i błonnika.

Składniki:

  • 60g puree z dyni,
  • 40g płatków owsianych,
  • 15g odżywki białkowej,
  • 60g białka jaja kurzego,
  • 2g oliwy,
  • szczypta soli, cynamon.
  • 8g orzechów włoskich,
  • 200g pomarańczy,
  • 100g jogurtu greckiego.

Przygotowanie:

  1. Płatki prażymy na patelni z oliwą.
  2. Dynię, odżywkę białkową, białka oraz sól i cynamon łączymy w jedną masę.
  3. Do podprażonych płatków dodajemy dyniową masę i smażymy jak jajecznicę, ciągle mieszając.
  4. Podajemy z pomarańczą, orzechami i jogurtem.
  5. Gotowe, SMACZNEGO 😊

Wartości odżywcze:

Kalorie: 555 kcal | Białko: 30,2 g | Tłuszcz: 21,6 g | Węglowodany: 60,3 g

Przewijanie do góry