
Brzmi dziwnie, smakuje genialnie!
Dynia, jajka i płatki owsiane w jednej patelni – czyli owsiankocznica w wersji na słono! Kremowa, sycąca i pełna jesiennego klimatu. Idealna na fit śniadanie z porządną dawką białka i błonnika.
Składniki:
- 60g puree z dyni,
- 40g płatków owsianych,
- 15g odżywki białkowej,
- 60g białka jaja kurzego,
- 2g oliwy,
- szczypta soli, cynamon.
- 8g orzechów włoskich,
- 200g pomarańczy,
- 100g jogurtu greckiego.
Przygotowanie:
- Płatki prażymy na patelni z oliwą.
- Dynię, odżywkę białkową, białka oraz sól i cynamon łączymy w jedną masę.
- Do podprażonych płatków dodajemy dyniową masę i smażymy jak jajecznicę, ciągle mieszając.
- Podajemy z pomarańczą, orzechami i jogurtem.
- Gotowe, SMACZNEGO 😊
Wartości odżywcze:
Kalorie: 555 kcal | Białko: 30,2 g | Tłuszcz: 21,6 g | Węglowodany: 60,3 g




