
Zielono-mięsny duet idealny!
Szparagi owinięte w delikatne mięso z piersi kurczaka to szybki i efektowny pomysł na obiad lub fit przekąskę. Chrupiące warzywo w soczystej otoczce, z patelni – prosto, lekko i konkretnie. Sezonowy klasyk w nowym wydaniu!
Składniki (na 2 porcje):
- 320g mięsa z piersi kurczaka
- 50g czerwonego pesto o obniżonej zawartości tłuszczu
- 200g szparagów
- Sól, pieprz
Przygotowanie:
- Pierś z kurczaka przetnij w poprzek na cienkie plastry
- Na blat ułóż folie spożywczą, na którą układamy mięso.
- Każdy plaster ułóż tak aby lekko nachodził na poprzedni.
- Mięso posmaruj pesto, posyp sola i pieprzem.
- Szparagi umyj i odłam twarde końcówki.
- Ułóż je na mięso, i zawiń mięso tak aby otaczało szparagi.
- W kilku miejscach zabezpiecz nitką mięso przed rozwinięciem
- Smaż mięso z każdej strony na złoto.
- Gotowe mięso przełóż na deskę zdejmij nitki i potnij na kawałki a’la sushi
- Całość możesz posypać tartym parmezanem i przyozdobić bazylią
- Gotowe, SMACZNEGO 😊
Wartości odżywcze:
Kalorie (1 porcji): 224 kcal | Białko: 37,1 g | Tłuszcz: 6,2 g | Węglowodany: 5,2 g




