
Miękkie, kakaowe i pełne dobra!
Placuszki na bazie czerwonej fasoli z dodatkiem kakao i mąki – wilgotne, pożywne i idealne na śniadanie lub fit deser. Podane z jogurtem i truskawkami tworzą zgrany zestaw, który nie tylko syci, ale i cieszy oko. Zdrowa alternatywa dla słodkości, którą robi się w kilka minut!
Składniki:
- 150g fasoli czerwonej z puszki
- 1 małe jajko (50g)
- 12g odzywki białkowej
- 15g mąki pszennej
- Pół łyżeczki proszku do pieczenia
- 5g kakao
- 20g mleka 0,5% tłuszczu
- 2g oliwy z oliwek
- 350g truskawek
- 150g jogurtu waniliowego low carb (ja wybrałam taki ponieważ go bardzo lubię ale ty możesz wybrać taki jaki ty lubisz najbardziej)
Przygotowanie:
- Fasolę, jajko, odzywkę, mąkę, kakao, mleko i proszek do pieczenia zmiksuj na gładką masę.
- Oliwę rozgrzej na patelni
- Smaż na niej placuszki
- Podawaj z pokrojonymi truskawkami i jogurtem.
- Gotowe, SMACZNEGO 😊
Wartości odżywcze:
Kalorie : 498 kcal | Białko: 40 g | Tłuszcz: 13,6 g | Węglowodany: 67 g




