Tortilla z pomidorową pastą z białej ryby

Tortilla z pomidorową pasta z białej ryby

Lekko, rybnie i na wynos!
Tortilla z pomidorową pastą z białej ryby to szybki, zdrowy pomysł na lunch lub kolację. Delikatna ryba w aromatycznej paście pomidorowej i przyprawami zawinięta w tortillę – prosto, konkretnie i z nutą śródziemnomorskiego klimatu!

Składniki:

  • 2 tortille z dodatkiem białka z groszku,
  • 120g pieczonej białej ryby (np. z obiadu dnia poprzedniego),
  • 20g koncentratu pomidorowego,
  • 20g sosu słodkie chilli,
  • Mała garstka świeżych liści bazylii,
  • Plaster sera proteinowego,
  • 20g tartego sera gouda,

Przygotowanie:

  1. Rybę, koncentrat, sos chili i liście bazylii wymieszaj, aż składniki się połączą.
  2. Tortillę podgrzej chwilę na patelni (wtedy placki zmiękną i staną się bardziej elastyczne)
  3. Na każdą tortillę włóż połowę sera proteinowego, sera gouda i połowę pasty rybnej.
  4. Placki zawiń i podpiecz z każdej strony na rozgrzanej patelni
  5. Gotowe, SMACZNEGO 😊

Wartości odżywcze:

Kalorie : 497 kcal | Białko: 47,5 g | Tłuszcz: 15,4 g | Węglowodany: 42,2 g

Przewijanie do góry